Skip to main content

Projekt za povečanje snovne in energetske učinkovitosti

Razlogi za operacijo:

Temeljni razlog za operacijo je, da je imel Hotel Kunst, zastarelo in nefunkcionalno prezračevanje, veliko porabo električne energije in slabo izoliran zunanji ovoj stavbe ter veliko količino odpadkov.

Z operacijo v povečanje snovne in energetske učinkovitosti želi podjetnik ustvariti pogoje za rentabilno poslovanje gostinsko turističnega objekta, za ustvarjanje večje dodane vrednosti in uspešno konkuriranje na trgu, ki bo omogočilo trajnostno poslovanje tudi naslednji generaciji družinskih članov.

Izvedena operacija bo zagotovila trajnostne učinke in pozitivne vplive k doseganju ciljev strategije EU za povečanje deleža OVE in povečanju energetske učinkovitosti ter povečanju dodane vrednosti pri poslovanju mikro gospodarskega subjekta.

GLAVNE AKTIVNOSTI OPERACIJE:

  • Obnova posameznih elementov ali celotnega zunanjega ovoja stavb
  • Nakup in vgradnja naprav za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov
  • Zamenjava sistema ogrevanja in/ali hlajenja z energetsko učinkovitejšim
  • Vgradnja sistemov za izkoriščanje odpadne toplote
  • Ukrepi za zmanjšanje količin nastalih odpadkov
  • Stroški informiranja in komuniciranja
  • Stroški storitev zunanjih izvajalcev

NAČIN FINANCIRANJA:

Operacijo sofinancira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.
Skupna vrednost projekta: 201.395,60 EUR od tega Kunst 1966 d.o.o investira z lastnimi sredstvi: 57.395,60 EUR.
Obdobje izvajanja: 30.06.2020 do 30.09.2021.

Pričakovani rezultati operacije:

  • Pozitiven prispevek k energetski učinkovitosti,
  • Povečan delež obnovljivih virov v procesu obratovanja poslovnega subjekta
  • Zmanjšana količina odpadkov,
  • Povečani prihodki po operaciji za več kot 10%,
  • Pridobljen okolijski certifikat
  • Orario di lavoro
  • Il Ristorante
  • lun. – sab.:

    7.00 – 22.00

  • Domenica e festivi: chiuso
  • Albergo
    Non-stop
  • Ulica Mladinskih del. Brigad 1
    8273, Leskovec pri Krškem
  • +386 (0)7 488 03 18
  • Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Seguici